Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Hayatın pek çok alanında karşılaşılan küf lekesi ; sebze, meyve, halı, pencere kenarı ve duvar dibi gibi yerlerde sıklıkla bulunmaktadır. Küf değişen hava koşullarının olduğu bölgelerde özellikle çok sıcak şehirlerde ağırlıklı olarak meydana gelen bir durumdur. Bazen de ev eşyalarının ayak ya da arka kısmında bazen de uzun süre kullanılmayan kıyafetlerde küf lekeleri meydana gelebilir. Bu yüzden mutlaka belli zaman dilimlerinde bu alanlar temizlenmeli ve güzelce havalandırılmalıdır. Fakat bunları yapmadığımızda temizlemediğiniz ya da kendiliğinden oluşan bu lekeler başa çıkılmaz hale gelebilir. Küf lekeleri nasıl çıkar merak ediyorsanız ilgili yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Bebeğinizin ya da kirli kıyafetlerinizi çamaşır sepetinde ıslak bezlerle birlikte unutursanız, birkaç gün sonra küçük, küçük toplu iğne başı büyüklüğündeki küf lekeleriyle karşılaşmanız olası bir durumdur. Karanlık, havasız kalan ve nemli evlerdeki gardıroplarda asılı olan giysilerde de küf lekesi olması kaçınılamaz bir durumdur.
Bu lekeler için ilk olarak uygulanabilecek yöntem;
Tuz & Limon Suyu
Limon suyu ve tuz ile küf lekesini çıkarma yöntemi, özellikle koyu renkli kıyafetlerde olabildiği gibi açık renkli giysilerde de oluşan küf lekesi için etkili bir yöntemdir. O halde hemen yöntemden bahsedelim:
- En sevdiğiniz renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün.
- Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini güzelce kapatın.
- Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözmeye başlayacaktır.
- Daha sonrasında Peros Toz Deterjan malzemesini ılık suya bir yemek kaşığı kadar dökerek Ilık bir bezle lekeli bölgeyi nazikçe temizledikten sonra bu sorundan kurtulmuş olduğunuzu göreceksiniz.
Renkli kıyafetlerden küf lekesi nasıl çıkar sorusu için uygun olan bu yöntemi koyu renkli kumaşlar yöntemi gibi farklı çamaşırlar için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Perdedeki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Perdeler evlerin en temel ve en çok göze çarpan eşyaları arasındadır. Bakımları da çok zor değildir fakat nemli bir evde kalıyorsanız perdelerinizin küflenmesi olası bir durumdur. Banyolar evlerin genellikle nemi yüksek olan bölgeleri olduğu için banyo perdeleri sıklıkla küflenmeye maruzlardır.
Perdeniz yıkanmaya uygun bir kumaş ise; eğer küfü erkenden fark ettiyseniz yani küf henüz birkaç günlük ise hemen küflü bölgeyi tuz ile ovalayıp perdelerinizi makinede Peros Matik Sıvı Deterjan
ile rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Yeni yeni oluşan küfler için bu yöntem etkili bir yöntem olacaktır. Ancak oluşan küfün üzerinden bir miktar zaman geçmişse ilk aşama bire beş ölçek oksijenli su karışımı ile perdelerinizi yıkamanızı tavsiye ederiz. Daha sonrasında perdelerin renklerine göre eğer beyaz renkli ise Peros Sıvı Çamaşır Göz Alıcı Beyazlar Deterjan veya perdeleriniz renkli ise Peros Sıvı Çamaşır Deterjanı Canlı Renkler ürünü ile çamaşır makinesinde gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz.
Küf lekesi ve diğer lekelerden daimi olarak kurtulmak istiyorsanız her çamaşır yıkama da çamaşır makinenizin deterjan kısmına Peros Matik Sıvı Deterjan eklemekte fayda var.
Küf Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar ?
Kumaşlarınızda meydana gelen küfler sizi rahatsız ediyor, kötü görüntü veriyor ve canınızı sıkıyor ise yapmanız gerekenler çok basit;
- Evinizde karbonat var ise bu karbonatı su ile karıştırarak sıvı bir hamur haline getiriniz.
- Daha sonra bu hazırlamış olduğunuz hamuru küflenmiş olan kumaş yüzeyine nazik hareketlerle iyice yedirin ve fırçalama işlemi uygulayın.
- Bunları yaptıktan sonra karbonat ile fırçaladığınız lekeyi makinede yıkanabilen türden bir kumaş ise Peros Matik ve Beyazlar ve Renkliler deterjanı ile makinede uygun bir programda yıkayınız. Kumaş üzerinde yer alan lekenin rahatlıkla çıktığını göreceksiniz.